Autentisk Lederskab ☆ Udvikling af ledere og medarbejdere via musikkens kompetencer
Foredrag ☆ Teambuilding ☆ Coaching ☆ Facilitator Asger Steenholdt
tim-marshall-cAtzHUz7Z8g-unsplash.jpg

Teambuilding

Har dit team brug for et tune-up?

 
 

Enten fordi I er helt nye, og lige skal lære hinanden lidt bedre at kende.

Eller fordi I har fået en eller flere nye spillere på holdet.
Eller fordi I har nogle udfordringer i samarbejdet, der står i vejen for trivslen og effektiviteten.
Eller noget helt fjerde.

Alle teams har brug for at afstemme samspillet med jævne mellemrum – det er helt naturligt.

Det kan være fordi:

 • Forholdene udefra har ændret sig og der stilles nye krav

 • Teamet er røget for langt ned i silo’en og har tabt det fælles mål

 • Tingene ikke længere bliver gjort helt som aftalt

 • ”Plejer” har fået overtaget, og I er stivnet i gamle roller

Hvordan får I brudt vanen og vedligeholdt glæden ved det gode samspil?

Der er mange måder at gøre det på, og der er en masse tilbud inden for teambuilding, der tager afsæt i sportens og militærets traditioner. Og med god grund, for her er der stor erfaring med at skabe teams, der er gode til at sejre over andre teams.

Sådan arbejder jeg ikke.

I musikkens verden handler det ikke om at vinde over andre – det handler om at vinde dem over på din side. Det gode band arbejder for at give publikum en unik og medrivende oplevelse, samtidigt med at den, der har arrangeret koncerten, bliver glad. Og samtidigt med at hvert bandmedlem kan udtrykke sig autentisk.

Derfor er det vigtigt at arbejde med lydhørhed, med at spille hinanden gode, med at gribe nuet på en kreativ måde og med at byde ind med det man er god til med en positiv attitude.

Viljen til at levere på de vilkår, der nu engang er, sætter grundtonen i mit arbejde med teambuilding på musikkens præmisser. Det kræver både noget af den enkelte og af gruppen som helhed, og det kræver fokus på både ens eget unikke bidrag og den rolle man spiller i forhold til det fælles mål.

Som deltagere i min musikalske teambuilding vil I opleve at:

 • I får skuldrene ned og får grinet sammen

 • I finder den fælles tone i teamet

 • Alle kan bidrage uanset forudsætninger

 • Det at skabe noget sammen opbygger tillid

Vil I også spille sammen på topniveau?

Kan I nikke ja til disse sætninger, har I meget tilfælles med de teams, der har været aller gladest for at arbejde med min musikalke teambuilding:

”Vi har brug for både at kunne se det fælles mål og forstå, hvordan vi hver især bidrager til at vi når det. Når vi ikke kan se meningen med vores arbejde, taber vi motivationen.”

”Vi skal forstå og mærke at trivsel og effektivitet i teamet ikke er modsatrettede størrelser, men to sider af den samme sag. Vi trives når vi er effektive, og vi er effektive når vi trives.”

”Vi skal kunne skifte mellem en topledet struktur og en flad struktur på et splitsekund – vi fungerer godt når vi veksler mellem et højt niveau af selvledelse og tydelig ledelse med godt følgeskab.”

”Når både medarbejdere og ledere kan give og modtage feedback åbent og uden frygt får vi den bedste udvikling.”

Der er mange holdninger til hvad teambuilding er – nogle ønsker til en begyndelse at have en dag, hvor de hygger sig sammen og lærer hinanden bedre at kende. Andre investerer langsigtet i at opbygge et højtydende team. Ofte går teamudvikling og lederudvikling hånd i hånd; teamet og lederen er et system, der skal fungere sammen. Skal vi opnå langvarige resultater skal der følges op, og ideen om at der findes et quickfix skal droppes. De findes ikke.

Hvis vi skal samarbejde sammen om at udvikle dit team, skal vi være ambitiøse. Der findes et udtryk for forandringstræthed fra den amerikanske hær der hedder ”BOHICA”. Det betyder ”Bend over, here it comes again”. Det betyder groft oversat; ”Chefen vil have forandringer, men har glemt at spørge eller involvere os. Så gør vi da bare som vi plejer.” Det ønsker jeg ikke at bidrage til.

Du kan booke halve eller hele teamdage, eller vi kan aftale et længere forløb.

De længere forløb strækker sig typisk over flere måneder, så teamet har mulighed for at definere hvilke ændringer, der kunne være hjælpsomme, og om de nye retninger, vi finder frem til, skaber de ønskede handlemuligheder. Og eventuelt om de prøvehandlinger, der foretages, rejser nye spørgsmål vi også skal kigge på.

Efter et udviklingsforløb er det derfor realistisk, at teamet eksempelvis har:

 • Designet en mere effektiv mødeform – og dermed større beslutningsdygtighed

 • Indført nye arbejdsgange med øget handlekraft

 • Fået en mere konstruktiv tilgang til konflikter og udfordringer i samarbejdet


Priser:

En halv dags session, workshop eller foredrag (op til 3½ time): 15.000 kroner ekskl. moms

En hel dags session eller workshop: 25.000 kroner ekskl. moms

Længere forløb og “gulddøgn” efter aftale.

Hvis du overvejer om det er noget for dig og dit team er du meget velkommen til at ringe til mig på (+45) 2688 0736 eller sende en mail. Jeg kommer gerne til et gratis, uforpligtende møde med potentielle kunder.